چطور کاری کنی که لبخندت با بقیه فرق کند ؟

سلام دوست عزیز ، یکی از شش ((بایدی ))که دیل کارنگی در سال 1936 در کتابش با عنوان آیین دوست یابی عنوان کرد
((لبخند زدن ))بود !!!
فتوای او در تمامی دهه های بعد تقریبا در سخنان هر استاد امر ارتباطات که قلم بر کاغذ می برد یا جلوی میکروفون حرف می زند ، منعکس می شد . با این حال ، در آغاز هزاره ی سوم ،واقعا لازم است که نقش محوری لبخند را در روابط پیچیده ی انسانی مورد بررسی مجدد قرار دهیم . وقتی به عمق حرف کارنگی فکر کنی ، میفهمی که لبخند سریع سال های 1936 همیشه جواب نمی دهد- مخصوصا در دنیای امروز !!!
این شیوه قدیمی که سریع با لبخندی دندان هایت را به طرف مقابلت نشان دهی ، در دنیای پیچیده ی امروزی دردی را دوا نمی کند .
به رهبران ،مذاکره کنندگان و غول های تجاری دنیا نگاه کن !!!!
هیچ آدم چاپلوسی لبخند بر لبی در میان آن ها نمی بینی .
بازیکنان کلیدی در تمامی عرصه های زندگی چنان غنایی به لبخند شان می بخشند که وقتی آن لبخند بر چهره شان نمایان می شود تاثیربه مراتب بیشتری می گذارد و دنیا با آن ها می خندد.
محققان ده ها نوع لبخند مختلف را دسته بندی کرده اند ، از لبخند زورکی دروغگویی که در هچل افتاده گرفته است تا لبخند
بی غل و غش یک نوزاد .
برخی از لبخند ها گرم هستند و برخی بی روح. بعضی از لبخند ها واقعی هستند و برخی دروغین .
حتما خیلی از لبخند های مصنوعی را بر روی چهره دوستانی که می گویند « خوشحالم که سری به من زدی !!!» و یا نامزد های ریاست جمهوری که به شهر شما سفر می کنند و می گویند :((بسیار خوشحالم که در جمع مردم این شهر …..)) را دیده ای .
برندگان بزرگ بازی زندگی می دانند که لبخندشان یکی از قدرتمند ترین سلاح هایشان است . بنابراین برای کسب بیشترین تاثیر مثبت ممکن آن را به بهترین نحو تنظیم می کنند .
چطور لبخندت را تنظیم کنی ؟
دوست عزیزم برایت یک مثال می آورم ، ببین اگر من در قالب شعر به تو بگویم: من دوست دارم ،عزیزم ، ولی پاهات زیادی گنده اس !!!
حالا اگه من این شعر رو توی دنیای تجارت برای تو بگم میشه این : «من دوست دارم ،عزیزم ، ولی لب هات زیادی می خنده »
اگر دقّت کنید : زن هایی که در زندگی تجاری خود آناً در پاسخ به مخاطبانشان لبخند نمی زنند ، در چشم آن ها آدم های معتبرتری
به نظر می رسند.»
حالا اگر ذهنمون به سمت زنان تاریخ ساز ببریم مانند : ایندیرا گاندی ، مارگارت تاچر ، گلدا مایر و سایر زنان قدرتمند مانند آن ها . لبخند های هیچ کدام از آنها لبخند حاضری و آماده ای نبود !!!
پس راز چیست ؟
لبخند با طمأنینه عمق و غنا و صمیمیت بیشتری دارد. گرچه این طمأنینه چیزی بیشتر از یک ثانیه نیست ، اما دریافت کنندگان لبخند زیبا و گشاده ای را احساس می کنند و لبخند این افراد لبخندی خاص و فقط متعلق به آن هاست .
تمرین :
بیایید به لبخند های آدم های توی تلویزیون نگاه کنیم ؛ به لبخند های روی لب سیاستمدارها ،روحانیون ، غول های تجاری و رهبران دنیا نگاه کنیم . شاید از خودتون بپرسید از این همه نگاه کردن چی دستگیرمان می شود ؟
جواب :
آدم هایی که از همه متکی به نفس تر و کامل تر به نظر می رسیدند ، هیچ کدام در لبخند زدن عجله نمی کنند!!!! ولی وقتی هم این کار را می کنند ، لبخندشان طوری است که انگار به تک تک شکاف های توی صورتشان نفوذ می کرد و مثل یک سیل آرام آرام صورت آن ها را در خود فرو می برد .
من به این تکنیک می گویم؟ « لبخند غرق کننده »
تکنیک یک : لبخند غرق کننده
((تا چشمت به کسی افتاد ، فورا به او لبخند نزن ! طوری که انگار هر آدم دیگری هم که سر راهت قرار بگیرد از این امتیاز بهره مند
می شود . در عوض برای لحظه ای به صورت طرف مقابلت نگاه کن ؛
در شخصیتش فرو برو ؛ بعد بگذار که موجی از یک لبخند گرم ،گشاده و پر اشتیاق به سمت صورتت سرازیر شود و چشم هایت را بپوشاند !
مطمئن باش این موج گرم لبخند مخاطبت را در خودت فرو می برد .
آن تـأخیر یک ثانیه ای مخاطبت را متقاعد می کند که لبخند غرق کننده ی تو خالصانه و تنها برای اوست .))
حالا بگذار در یکی دو سانتی از لب هایت به سمت شمال سفر کنیم و به سراغ دو تا ابزار ارتباطی قدرتمند دیگری برویم : یعنی چشمهایت .!
دیدگاهتان را بنویسید
برای نوشتن دیدگاه باید وارد بشوید.